Tekniken

När jag fotograferar försöker jag hitta bästa möjliga plats där det finns bra ljus. Att fotografera och försöka att att göra en irisförbättring, men även att jämna till skal, konvertera till svart vitt, dra ner luminansbruset men jag försöker också att dra ner på exponeringen. Mycket utav detta går att göra i photoshop, men det är lite svårare och resultatet blir oftast inte så bra som det blir i lightroom..

Att fota ett barn är inte lätt,men försök att få ett energi knippe sitta framför kameran och le, såklart så är det fint när dem leker med någonting, men om man är ute efter att få en bild på barnets ansikte så är mitt tipps att söva ner dem.Nej jag skojar bara, självklart är det inte ett alternativ.

Oftast vill man ha skarpa bilder, men det är inte så lätt alla gånger. Det finns ett litet knep som fungerar väldigt bra på tex: porträtt. Många utav er vet detta redan men jag riktar mig även till er “hemma” fotografer som vill få skarpa bilder även med en vanlig kamera. Om du tex ska fotografera ett porträtt så vill du oftast att ansiktet är skarpt. Då kan du använda dig utav ett väldigt enkelt knep. Du sätter fokuseringspungten på ögat. Ögat är det som man automatiskt först tittar på när man ser ett ansikte så det kan vara bra om det är skarpt. Självklart så ska man inte vara rädd för att experimentera lite med fokuseringen för ingenting är rätt eller fel. Att fotografera ett barn kan vara väldigt svårt det är inte många sekunder dem sitter stilla framför kameran så då behöver man alla hjälpmedel man kan få. Jag hoppas jag hjälpte någon till att fotografera lite skarpare bilder, detta hjälpte mig mkt när jag började fota och fick detta tips.

Katalog

banner 200x200

Besök partners