Resa med barn

En semester med barn är att uppleva världen med nya ögon, att se saker ur ett nytt perspektiv, som att upptäcka livet på macro-nivå, där du tvingas stanna upp och vara bara i nuet. Även om du rest innan, blir en resa med barn aldrig som dina tidigare resor. Här kommer några tips på hur du gör semestern med barn till en minnesvärd upplevelse tillsammans.

Barnvänligt resmål

Vissa anser att det finns barnvänliga och icke-barnvänliga resmål. Det är säkert delvis sant, men det är snarare din inställning som avgör, än själva resmålet. En semester med sol, bad och strandliv passar visserligen för alla åldrar, men även en storstadssemester är möjlig med barn, förutsatt att ni väljer aktiviteter som är anpassade för barn. Att fjällvandra med barn går också bra om det inte är slutdestinationen, utan vägen dit som är målet med resan.

Packning

Vad du packar ner i resväskan beror förstås på resmål och barnens ålder. Viktigt när man reser med barn är dock alltid att packa ett bra reseapotek. Termometer, febernedsättande och vätskeersättning är bas, liksom produkter för sårvård. Beroende på resmål är solskyddsmedel, myggmedel eller skyddande fet salva bra tillägg.

Ska du resa charter kan du kosta på dig att packa tungt. Ska ni backpacka gäller det att tänka igenom varje enskild pryl. Mycket går idag ändå att köpa på resmålet. Med pass, pengar och gosedjur kommer man långt.

Aktiviteter på resan

Barn och sitta still hör inte riktigt ihop. Det vet föräldrar som gjort långa flygresor med barn, eller som har bilat med barn. Ska ni göra en långflygning, försök boka nattflyg. Bilar ni, överväg att göra en del långkörningar när barnen sover. För att få resan att gå fortare kan ni ha med er en bärbar DVD spelare, pennor och papper, eller leka en gissningslek tillsammans. När du får frågan ”hur långt är det kvar ”för 100: ade gången, vet du att det är dags för en paus, eller att byta aktivitet.

Semesterfoton

Aldrig tar vi väl så mycket foton som när vi är på semester. Under sommaren och framför allt på solresor är det stor kontrast mellan ljus och skugga. Se till att gränsen mellan dessa inte hamnar mitt i motivet och sök efter ett jämnt ljus. Släpljuset innan solnedgången kan ge fantastiska bilder. Tänk på att inga bilder gör sig bra gömda i din dator, eller liggandes i kameran. Framkalla, förstora & häng upp dem. De gör att ni kan minnas semestern tillsammans länge…

Katalog

banner 200x200

Besök partners